Cum incearca asiguratorii sa vanda polite obligatorii pentru locuinte – le dau la pachet cu RCA

Autor: Ana Raduta Postat la 17 decembrie 2010 22 afişări

Dupa ce a fost promulgata legea care spune ca o locuinta asigurata facultativ nu mai intra in schema obligatorie, asiguratorii vin cu promotii pentru a-si vinde produsele.

Cei mai multi asiguratori incearca sa lege ofertele de produsele obligatorii neconditionat, precum polita de raspundere civila pentru masini (RCA). "Deoarece stim ca traverseaza o perioada dificila, le oferim clientilor o reducere de 15% la asigurarea RCA pentru un an, daca incheie si asigurarea obligatorie pentru locuinta. De asemenea, clientii care incheie asigurarea RCA vor avea un pret cu 355 mai mic pentru doua produse din portofoliul nostru - asigurarea facultativa de locuinte si asigurarea de accidente de persoane", spune Alfred Vlcek, vicepresedintele directoratului Uniqa Asigurari.

Pana acum, vanzarea de polite obligatorii de locuinte nu a avut cele mai bune rezultate, in conditiile in care sunt opt milioane de case care sunt eligibile pentru a fi asigurate, iar la 15 ianuarie se va incheia perioada in care romanii isI pot cumpara o astfel de asigurare. Apoi, cei care nu sunt asiguratI ar putea primi o amenda cuprinsa intre 100 sI 500 de lei.

PAID a început sA vândA poliţe de asigurare obligatorie la jumAtatea acestui an şi pânA la începutul lunii noiembrie fuseserA emise circa 125.000 de poliţe.

Riscurile asigurate prin poliţa obligatorie au fost plasate pe piaţa internaţionalA printr-un program de reasigurare încheiat cu mai multe grupuri financiare precum Swiss Re, Partner Re sau Sindicatele Lloyd's. La stabilirea costului reasigurArii s-a avut, de asemenea, în vedere un grad de dispersie a riscurilor la opt milioane de locuinţe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asiguratori,
RCA,
asigurari
/actualitate/cum-incearca-asiguratorii-sa-vanda-polite-obligatorii-pentru-locuinte-le-dau-la-pachet-cu-rca-7827290
7827290
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.