Cum împrumuţi 10.000 de euro cu 10% dobândă fără să apelezi la bănci: "La noi vin cei care vor un Logan“

Postat la 26 iunie 2013 11891 afişări

"Sunt nişte instituţii financiare necesare. Vorbim de o altă adresabilitate decât cea a băncilor, de alt public ţintă. La CAR nu vin cei care vor să-şi cumpere un Mercedes, ci cei care vor un Logan“, a declarat Florin Simion, directorul executiv al federaţiei caselor de ajutor reciproc din Româ­nia (FEDCAR), în cadrul emisiunii Ziarul Financiar Live.

Cum împrumuţi 10.000 de euro cu 10% dobândă fără să apelezi la bănci: "La noi vin cei care vor un Logan“

Casele de ajutor reciproc (CAR) au început să fie utilizate mai mult ca instituţii de economisire decât instituţii de creditare în criză, în condiţiile în care persoanele fizice ezită să se îndatoreze chiar dacă se califică să ia un împrumut semnificativ mai ieftin faţă de un credit bancar. CAR-urile din Româ­nia au circa un milion de membri, majoritatea cu venituri medii. Numărul total al CAR-urilor este de circa 1.300. CAR-urile acordă doar împrumuturi în lei, astfel că debitorii sunt protejaţi în faţa riscului valutar. Un membru cu un salariu lunar de 2.000 de lei se poate califica la un credit cu o rată lunară de circa 700 de lei. Dobânzile la creditele acordate de CAR-uri variază între 10% şi 18% pe an, dar că o persoană care deţine economii la o astfel de instituţie se poate califica pentru un împrumut mai ieftin. 

Rata de neperformanţă este de 11% în cazul creditelor acordate de CAR-uri, faţă de 19% în cazul portofoliilor băncilor.


Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 26.06.2013

 

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
logan,
institutii,
dobanda,
financiar
/actualitate/cum-imprumuti-10-000-de-euro-cu-10-dobanda-fara-sa-apelezi-la-banci-la-noi-vin-cei-care-vor-un-logan-11026899
11026899
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.