Cum explica ministrul Mediului noua taxa auto. Cand vor recupera banii cei care au platit mai mult (VIDEO)

Postat la 18 decembrie 2011 17 afişări

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a vorbit duminica despre noua taxa de poluare si cum isi vor recupera romanii care au platit-o dupa vechile reguli diferenta de bani. "Vom reduce cu 25% aceasta taxa. Cei care au platit din 2008 o taxa mai mare pentru varianta redusa vor putea sa ceara prin directiile fiscale judetene diferenta", a adaugat ministrul.

Potrivit lui Borbely, suma disponibila pe care Ministerul Mediului o are la dispozitie spre returnarea banilor celor care au achitat incepand cu 2008 o taxa mai mare de mediu se apropie de 100 milioane de lei. "Noi avem banii la Fondul de Mediu, nu va dura. Cat de curand. Am discutat deja cu ANAF. Cand oamenii vor veni cu cererea, trebuie sa o verificam si sa calculam cat trebuie sa primeasca. Imediat apoi vor primi banii", a declarat ministrul, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV.

Noua taxa de poluare auto, redusa cu un sfert, a fost aprobata in aceasta saptamana in Parlament. Cei care vor sa cumpere o masina inmatriculata in Romania inainte de 1 ianuarie 2007 trebuie sa plateasca o taxa calculata in functie de capacitatea cilindrica, vechimea masinii si coeficientul de poluare. Proprietarul unei masini de 10 ani care o vinde cu 3.000 de euro va mai ramane doar cu 1.800 de euro. Restul de 1.200 de euro se duce la plata taxei auto. Ministrul mediului se ofera sa ii dea 880 de euro prin Programul Rabla. In schimb, cei care au platit taxa de poluare incepand cu 2010 vor avea dreptul sa primeasca o diferenta de bani. In cazul masinilor de 1.400 centimetri cubi, suma este intre 140 si 741 de euro, in functie de vechime si norma de poluare.

Vezi aici inregistrarea integrala a emisiunii:

Mai mult pe stirileprotv.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-explica-ministrul-mediului-noua-taxa-auto-cand-vor-recupera-banii-cei-care-au-platit-mai-mult-video-9072120
9072120
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.