Cum este mai bine să-ţi construieşti portofoliul? Să alegi singur acţiunile sau să investeşti după un indice?

Postat la 28 noiembrie 2012 17 afişări

Un investitor care şi-ar fi construit un portofoliu după structura indicelui BET, cel mai popular indice de la bursă care include cele mai lichide 10 titluri de pe piaţă, ar fi obţinut de la începutul anului un randament de 17%, dacă luăm în calcul şi dividendele distribuite de companii în acest an.

Cine ar fi ales să investească după structura indicelui BET-FI, care include acţiunile Fondului Proprietatea (FP) şi cele cinci SIF-uri, ar fi câştigat de două ori mai mult, respectiv un randament de 40%. Numai dividendele distribuite de FP şi SIF-uri au adus anul acesta un randament mediu de 14,3% care se adaugă aprecierii de aproape 23% a indicelui de la începutul anului.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
investitii,
actiuni
/actualitate/cum-este-mai-bine-sa-ti-construiesti-portofoliul-sa-alegi-singur-actiunile-sau-sa-investesti-dupa-un-indice-10355775
10355775
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.