Cum controlează băncile centrale întreaga lume financiară, care a ajuns la active de 65.000 de miliarde de dolari

Postat la 20 decembrie 2012 11 afişări

Este o lume a bancherilor centrali, iar noi doar trăim în ea. Anul acesta, controlul exercitat de insti­tuţii precum Rezerva Fe­derală din SUA (Fed) şi Banca Centrală Europeană (BCE) asupra economiilor din toată lumea a fost mai puternic ca niciodată. Ţinând cont de ce se întâmplă pe piaţă şi de comportamentul economic, o schimbare nu va veni, probabil, prea curând, scrie CNBC.

În fond, cum pot bancherii centrali să ia piciorul de pe pedala de acceleraţie pentru relansarea economiei când miza este atât de mare? În total, 13 bănci centrale au urmat modelul adoptat de Fed şi au redus ratele de dobândă de politică monetară aproape de zero în încercarea de a păstra nivelul de lichiditate optim pe piaţă şi de a-şi reface economiile afectate de criză.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
banci,
active,
control
/actualitate/cum-controleaza-bancile-centrale-intreaga-lume-financiara-care-a-ajuns-la-active-de-65-000-de-miliarde-de-dolari-10404101
10404101
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.