Cum contribuie călătoriile cu familia la educarea şi dezvoltarea copilului

Autor: Florin Casota Postat la 12 august 2016 224 afişări

Cum contribuie călătoriile cu familia la educarea şi dezvoltarea copilului

Pentru copii, vacanţele în familie, alături de părinţi şi fraţi, nu sunt doar o bună ocazie de distracţie, ci şi de învăţare. Cu fiecare călătorie, copilul descoperă locuri noi şi va lua contact cu alţi oameni, de naţionalităţi diferite. Astfel, va învăţa să-şi facă noi prieteni şi să accepte mult mai repede şi mai uşor diversitatea acestei lumi, potrivit unui comunicat dat publicităţii de agenţia de turism Terra Tourism

„Pentru mine, în calitate de mamă a doi copii mici, călătoriile în familie reprezintă o metodă de educaţie alternativă, pentru că vreau să le transmit de mici curiozitatea de-a descoperi lumea multiculturală şi plăcerea de-a călători. Vizităm muzee, acvarii, grădini zoologice, pieţe locale, participăm la festivaluri şi evenimente culturale şi îi încurajez să exploreze şi să nu le fie teamă să încerce lucruri noi. Recomand părinţilor să le ofere copiilor şansa de a lua contact cu alţi copii străini. Este o experienţă care, la început, îi poate enerva, dacă nu înţeleg limba, dar apoi îi va fascina, pentru că limbajul copilăriei este unul comun: joaca”, declară Oana Dunel, directoarea agenţiei Terra Tourism.

Un mare avantaj al vacanţelor în familie este că părinţii şi copiii vor petrece mai mult timp împreună şi cultivă astfel experienţe comune. Copiii se vor bucura mai mult de un concediu de acest fel decât dacă vor fi lăsaţi în grija bunicilor sau vor merge în tabere.

Părinţii trebuie să aleagă cu mare atenţie destinaţia şi hotelul. Dacă merg în vacanţă alături de un copil mic, este bine să verifice dacă hotelul ales este aproape de plajă, dacă nisipul este fin şi intrarea în mare este lină, dacă există facilităţi pentru copii, meniuri speciale, animatori, locuri de joacă. Bineînţeles, transportul trebuie să fie sigur, confortabil şi cât mai rapid posibil, fiind recomandat un zbor fără escale.

La fel de important este bagajul celui mic. Pe lângă haine, din valiza lui nu trebuie să lipsească medicamentele de urgenţă şi jucăriile. Acestea vor fi de mare ajutor în cazul unui drum lung, mai ales dacă el se plictiseşte repede.

Vezi aici top 5  destinaţii de vacanţă recomandate pentru familii

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.