Cum comentează presa franceză meciul de pe Arena Naţională: Un 0-0 pe un teren ca un câmp de cartofi

Postat la 07 septembrie 2011 11 afişări

Presa franceză apărută după meciul România - Franţa, scor 0-0, în preliminariile Campionatului European din 2012, acuză starea sub orice critică a gazonului de pe Arena Naţională, comparat cu un câmp de cartofi sau cu o grădină presărată cu muşuroaie de cârtiţă.

"Sub ameninţarea Bosniei, Franţa a reuşit doar o remiză la Bucureşti şi mai are doar un punct avans. România şi Franţa n-au putut să se departajeze într-un meci marcat de un gazon impracticabil. Nu este rezultatul dorit, regrete accentuate de victoria Bosniei cu Belarus. Franţa nu a fost capabilă să găsească poarta, deşi România şi-a petrecut mare parte din timp în propria jumătate. Singura satisfacţie e că Franţa nu a pierdut un meci pe care nu au reuşit să-l câştige. Arena Naţională e un paradox. Cum poate un stadion de asemenea anvergură să aibă un aşa gazon? Sigur, câmpul de cartofi pe care a evoluat naţionala Franţei nu poate explica în totalitate jocul oaspeţilor. Periculoşi mai ales pe contre, românii au fost total dezinteresaţi de posesia balonului", a comentat L'Equipe.

"Echipa Franţei va trebui să lupte până la capăt. Pe un teren nedemn pentru o partidă internaţională de acest nivel, Franţa n-a putut mai mult de o remiză cu România. Gazonul s-a dislocat şi a devenit realmente imposibil. Echipa lui Blanc a trebuit să se mulţumească cu egalul în faţa unei Românii palide", a notat publicaţia France Football.

Ziarul Le Monde a văzut "un egal trist al Franţei la Bucureşti". "Arena Naţională a avut totul, mai puţin gazon. Era complicat să joci fotbal. Astfel, actorii acestei parodii de meci internaţional s-au prins într-un joc în care fiecare schimbare de direcţie, alunecare, transforma iarba într-un grotesc câmp de cartofi. Meciul de la Bucureşti a arătat fragilitatea Franţei, care când avea mingea nu ştia ce să facă cu ea şi care a permis României să îşi creeze ocazii, e adevărat, rare", a scris Le Monde.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Arena Naţională,
presa
/actualitate/cum-comenteaza-presa-franceza-meciul-de-pe-arena-nationala-un-0-0-pe-un-teren-ca-un-camp-de-cartofi-8708663
8708663
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.