Cum au evoluat preturile apartamentelor din marile orase in ultimele 6 luni

Postat la 01 iulie 2011 19 afişări

Preturile solicitate de proprietari pentru vanzarea apartamentelor erau in iunie similare celor din decembrie, la nivel national, dar cu evolutii diferite intre orase, respectiv cresteri in Bucuresti, Constanta, Timisoara sau Ploiesti si scaderi in Brasov, Cluj-Napoca si Iasi.

Indicele national imobiliare.ro are la jumatatea anului o valoare de 1.034 euro/mp util, foarte apropiata de cea inregistrata in decembrie 2010, de 1.033 euro/ mp util. Fata de iunie 2010, cand indicele era de 1.163 euro/mp, preturile apartamentelor sunt cu 11,1% mai mici, se arata intr-un comunicat al portalului.

"In acest semestru, variatii mai mari ale preturilor au avut loc pe segmentul apartamentelor noi, unde asistam pe de-o parte la scaderi de peste 5%, cum s-a intamplat la Brasov, dar si la cresteri cum sunt cele din Capitala.

Proprietarii de apartamente vechi au fost mult mai pasivi, preturile pe acest segment avand oscilatii mai mici. Cresterile au fost resimtite mai mult in prima parte a semestrului, ultimele doua luni aducand ieftiniri. Principalii factori care au influentat piata au fost pe de-o parte cele doua programe Prima Casa, dar in egala masura si pauza si incertitudinea dintre ele, iar pe de alta parte contextul economic ceva mai linistit ", a declarat in comunicat Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
preturi,
apartamente,
orase
/actualitate/cum-au-evoluat-preturile-apartamentelor-din-marile-orase-in-ultimele-6-luni-8423831
8423831
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.