Cum au evitat două avioane cu 600 de pasageri la bord o coliziune

Postat la 27 septembrie 2011 13 afişări

Un Boeing al companiei din Hong Kong Cathay Pacific şi un Airbus al filialei sale Dragon Air, care transportau în total 600 de pasageri, au evitat in extremis o coliziune la 18 septembrie, la aterizarea în Hong Kong, au anunţat marţi surse oficiale.

Incidentul s-a produs între un Boeing 777 al Cathay Pacific care venea de la New York şi un Airbus A330 al Dragon Air ce venea din Taiwan. Cele două avioane au ajuns la o distanţă de 2.000 de metri unul de celelălalt şi se tot apropiau, după ce turnul de control din Hong Kong le-a cerut să îşi amâne aterizarea din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Coliziunea a fost evitată la câteva secunde, potrivit experţilor, dar companiile au exclus orice risc real de acroşaj. "În niciun moment nu a fost compromisă siguranţa zborurilor", a afirmat un purtător de cuvânt al Cathay.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
avion,
coliziune,
accident
/actualitate/cum-au-evitat-doua-avioane-cu-600-de-pasageri-la-bord-o-coliziune-8807425
8807425
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.