Cum au ajuns infractorii care cândva furau din buzunarele sau genţile trecătorilor să lucreze pentru un brand vestit de haine

Autor: Andra Stroe Postat la 08 iulie 2020 77 afişări

Cum au ajuns infractorii care cândva furau din buzunarele sau genţile trecătorilor să lucreze pentru un brand vestit de haine

Iscusinţa prizonierilor din cea mai mare închisoare peruană, folosită cândva pentru a fura din buzunarele sau genţile trecătorilor ori pentru a jefui case şi magazine, este orientată acum spre o altă activitate: fabricarea hainelor pentru brandul Pietà, scriu cei de la BBC.

„Am realizat ce potenţial au aceste persoane, aşa că am decis să pornesc un brand de haine create, fabricate şi distribuite din închisoare", spune Thomas Jacob, un francez care a pornit acest business în 2012, după o vizită la Inchisoarea San Pedro.

Prizonierii pot astfel să strângă bani pentru a-i trimite acasă, familiilor lor. Săptămânal, un deţinut poate câştiga circa 110 dolari ţesând, cosând sau imprimând diverse materiale şi haine.

În prezent, pentru afacerea lui Jacob lucrează în jur de 50 de prizonieri din mai multe închisori peruane, două de bărbaţi şi una de femei, deţinuţi care produc saptamanal în jur de 1.000 de articole vestimentare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
haine,
brand,
inchisoare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.