Cum arată viaţa cu cinci lei pe zi: „Stomacul face ca toate broaştele din Lacul Morii”

Autor: Razvan Muresan Postat la 21 mai 2013 108 afişări

Fotoreporterul Florin Ghioca a decis în mod voluntar să participe la campania Live Below the Line, prin care vedete de pe întreg mapamondul aleg să trăiască o perioadă de timp cu un dolar şi jumătate pe zi. Românul a experimentat traiul zilnic cu cinci lei pentru o perioadă de cinci zile.

Cum arată viaţa cu cinci lei pe zi: „Stomacul face ca toate broaştele din Lacul Morii”

„Nu vreau să demonstrez nimănui nimic, nu vreau să impresionez pe nimeni şi nu mă interesează dacă sunt văzut cu ochi buni sau nu. Vreau doar ca cei care vor citi postările mele zilnice să ştie că sunt mulţi oameni care trăiesc doar cu suma asta. Şi nu le este deloc bine. Suntem printre ţările care aruncă cele mai mari cantităţi de mâncare şi nu e deloc OK. Veţi fi martorii unui experiment. Nimeni nu vă obligă să fiţi de acord cu el”, spune Florin Ghioca, într-o postare pe blogul personal.

În prima zi, Ghioca a mâncat două ouă prăjite, o ciorbă de lobodă şi un iaurt şi a cheltuit 4,7 lei. O omletă, o mâncare din varză şi un măr şi un piure la cină, însemnând 4,1 lei, au reprezentat masa de a doua zi. Meniul din ziua a treia a fost format din pâine cu margarină, o salată şi cartofi prăjiţi – în total 5,8 lei. A patra zi a debutat cu aceeaşi pâine cu margarină, completată de paste şi un iaurt. În fine, ultima zi a experimentului a însemnat un croissant, o supă de legume şi cartofi fierţi cu margarină la cină.

CITEŞTE ŞI Cea mai mare dramă a României. Despre riscul de a fi tânăr în Giurgiu sau bătrân în Sălaj sau Tulcea

CLICK PE IMAGINE PENTRU REZOLUŢIE MAXIMĂ

„Stomacul face ca toate broaştele din Lacul Morii, iar foamea e la cote mari. Sincer să fiu, îmi e tot mai greu pentru că organismul meu e privat de multe, de la cafea la un pic de dulce şi de la un pic de pui la ceva haleală sănătoasă”, scria Ghioca pe blogul personal în ultima zi a experimentului.

Experimentul lui Florin Ghioca s-a desfăşurat între 15 şi 19 mai 2013.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
viata,
saracie,
nivel de trai,
campanie
/actualitate/cum-arata-viata-cu-cinci-lei-pe-zi-stomacul-face-ca-toate-broastele-din-lacul-morii-10891850
10891850
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.