Cum arată cuibul de viespi din justiţia română

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 22 octombrie 2011 64 afişări

Conflictul dintre procurorul-şef al DNA, Daniel Morar, şi sistemul judiciar s-a acutizat în ultima săptămână, după un interviu al lui Morar la TVR în care acesta contesta o serie de hotărâri judecătoreşti şi corectitudinea profesională a judecătorilor Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie.

Morar a exemplificat, între altele, cu cazul unui deputat - Cosmin Popescu, fost lider al PDL Gorj - care a fost condamnat definitiv, dar încă activează în Parlament. Conform şefului DNA, lipsa de pregătire profesională a judecătorilor e de vină pentru întârzierea actului de justiţie sau pentru ratarea completă a unor cazuri. Morar a dat exemplul unui judecător care spunea ca o mită de 4 milioane de euro nu poate fi luată în considerare ca probă, fiindcă este neverosimil de mare.

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat inspecţia judiciară faţă de afirmaţiile lui Morar, iar Asociaţia Magistraţilor din România, condusă de Mona Pivniceru, a reclamat că şeful DNA încalcă Legea statutului judecătorilor şi al procurorilor, care interzice exprimarea publică de către aceştia a unor opinii despre procese pe rol sau asupra unor cauze cu care a fost sesizat Parchetul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
conflict,
DNA,
magistrati,
judecatori,
Pivniceru,
ICCJ
/actualitate/cum-arata-cuibul-de-viespi-din-justitia-romana-8893060
8893060
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.