Cum a pierdut acest om nu mai puţin de 5,1 miliarde de dolari din cauza lui Trump

Autor: Florin Casota Postat la 10 noiembrie 2016 5952 afişări

Cum a pierdut acest om nu mai puţin de 5,1 miliarde de dolari din cauza lui Trump

Victoria lui Donald Trump asupra lui Hillary Clinton a stârnit rumoare în întreaga lume. Mulţi au fost dezamăgiţi, scârbiţi sau şocaţi de această veste, iar pe alţii i-a costat chiar miliarde de dolari. Cea mai bogată persoană din Mexic şi a cincea cea mai bogată din lume, Carlos Slim, a pierdut 9,2% din averea sa după ce moneta naţională, peso-ul, s-a prăbuşit cu 12% după ce a fost anunţată victoria lui Trump, scrie Yahoo Finance.

Şi alţi mexicani bogaţi au avut de pierdut. Eva Gonda Rivera a pierdut 487 de milioane de dolari, iar Lorenzo Servitje Sendra 397 milioane, dar şi miliardarii americani au pierdut foarte mult. O treime din indexul Bloomberg al celor mai bogaţi oameni sunt americani, iar averea lor cumulată a scăzut cu 9,3 miliarde de dolari. 

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, l-a felicitat pe Donald Trump pentru victoria în scrutinul prezidenţial, lansând un apel la unificarea societăţii americane şi declarându-se "mândru" de activitatea colegei sale democrate, Hillary Clinton, învinsă în alegeri.

Candidatul democrat, Hillary Clinton, a recunoscut, miercuri, victoria lui Donald Trump în scrutinul prezidenţial, exprimând speranţa că politicianul republican va fi "preşedintele tuturor americanilor". 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.