Cum a pedepsit Vladimir Putin un oligarh rus care a îndrăznit să fie împotriva războiului din Ucraina

Postat la 02 mai 2022 169 afişări

Cum a pedepsit Vladimir Putin un oligarh rus care a îndrăznit să fie împotriva războiului din Ucraina

Oricine „iese din front” cu declaraţii împotriva „operaţiunii militare speciale” din Ucraina are de suferit, arată acţiunile Rusiei.

Nimic nu rămâne nepedepsit în lumea în lumea lui Vladimir Putin, care se pregăteşte să înfrunte în această săptămână un nou val, al 6-lea, de sancţiuni occidentale.

Oleg Tinkov, un fost oligarh care a criticat războiul, a declarat pentru publicaţia americană The New York Times că a fost obligat să vândă forţat acţiunile băncii pe care a fondat-o.

„Am înţeles că Rusia, ca stat, nu mai există”, spune Oleg Tinkov, omul de afaceri „independent” de la Kremlin.

Şi-a angajat gărzi de corp.

După ce a numit războiul din Ucraina „nebun” în urmă cu puţin peste două săptămâni, acum a fost nevoit să vândă acţiunile holdingului care deţine Banca Tinkoff - pe care a fondat-o - lui Vladimir Potanin, un oligarh apropiat lui Putin şi al doilea cel mai bogat om din Rusia.

Interros Capital a anunţat achiziţia a 35% din acţiunile TCS Group Holding. O tranzacţie care ar atinge valoarea de 2,4 miliarde de dolari. „Nu am putut discuta despre preţ”, a spus Tinkov, „am fost ostatic, am luat ceea ce mi s-a oferit”. Antreprenorul susţine că a primit 3% din valoarea de piaţă a acţiunilor sale.

El însuşi recunoaşte că a angajat bodyguarzi, după ce nişte prieteni aflaţi în contact cu serviciile secrete ruse i-au spus că ar trebui să se teamă pentru siguranţa lui. La 54 de ani, Tinkov a supravieţuit leucemiei.

AICI, declaraţiile lui Tinkov despre război.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primire,
razboi,
vladimir putin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.