Cum a arătat coşul de medicamente al românilor în 2020? Au crescut vânzările de produse pentru afecţiunile nervoase şi digestive.

Autor: Georgiana Mihalache Postat la 17 februarie 2021 19 afişări

Cum a arătat coşul de medicamente al românilor în 2020? Au crescut vânzările de produse pentru afecţiunile nervoase şi digestive.

Patru din zece medicamente cumpărate de români în pandemie au fost pentru afecţiuni ale sistemelor nervos şi digestiv, fiind singurele grupe terapeutice care au crescut în plină pandemie la nivel de cutii vândute, potrivit raportului asupra pieţei medicamentelor realizat de compania de cercetare de piaţă Cegedim şi citat de Ziarul Financiar.

Restricţiile de călătorie şi reticenţa pacienţilor de a mai ajunge la medic în contextul pandemiei şi-au pus amprenta pe vânzările de medicamente. De altfel, medicii au atras atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă amânarea vizitei la medic în starea generală de sănătate a populaţiei, în contextul în care după cele două luni de stare de urgenţă, în care au fost permise doar intervenţiile pentru cazurile urgente, pacienţii s-au prezentat cu stări agravate ale afecţiunilor pe care le ţineau sub control înainte de pandemie.

La nivel valoric, scăderea apetitului pentru medicamente nu se vede şi în preţuri mai mici, piaţa continuând să crească uşor.

Românii au cumpărat medicamente în valoare de 18 mld. lei în 2020, în uşoară creştere cu 1,3% faţă de anul anterior, arată raportul Cegedim. În total, în România s-au eliberat 625 de milioane de cutii de medicamente în 2020, acelaşi număr ca în 2019.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medicamente,
români,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.