Cum a aparut cel mai popular cuvant din lume. Poveste americana 100%

Postat la 19 aprilie 2011 16 afişări

In fiecare zi oamenii il folosesc, dar putini stiu de unde vine cel mai popular cuvant din lume. Sunt foarte multe teorii care isi asuma etimologia acestuia, dar una dintre cele mai veridice este provenienta militara.

O simpla cautare pe Google dupa OK ne da peste 2.030.000.000 de rezultate. Este, fara indoiala, cel mai folosit cuvant din lume. Este pronuntat de oricine, indiferent de limba pe care o vorbeste. OK ne ajuta de fapt sa spunem foarte simplu ca un lucru sau o situatie este "bine", "in regula", "corecta", "convenabila".

Cine l-a inventat si cand?

Cuvantul OK a fost "inventat" de americani. Cu aceasta afirmatie toata lumea este de acord si nimeni nu le contesta acest drept. Se pare ca aceasta abreviere a aparut in Razboiul de secesiune din America, cel in care Nordul si Sudul s-au luptat timp de peste patru ani (1861 - 1865).

Cititi mai multe pe www.stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cuvant,
popular,
OK
/actualitate/cum-a-aparut-cel-mai-popular-cuvant-din-lume-poveste-americana-100-8172403
8172403
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.