Cum a ajuns un conac vândut cândva cu mai puţin de 5 euro să fie scos la licitaţie cu peste 2,5 milioane de euro

Postat la 03 septembrie 2020 1101 afişări

Cum a ajuns un conac vândut cândva cu mai puţin de 5 euro să fie scos la licitaţie cu peste 2,5 milioane de euro

Deţinut cândva de o comunitate de maici care cultivau lavandă, şi vândut ulterior cu 4 lire sterline, un conac englezesc vechi de peste 400 de ani a fost scos la licitaţie lunea aceasta la un preţ de 2,25 milioane de lire sterline (2,53 milioane de euro), scriu cei de la mansionglobal.com.

Beanacre Manor este un conac impunător de piatră care „emană farmec şi are o istorie bogată şi interesantă”, a declarat agentul de listare Luke Brady, din Savills, într-un comunicat.

Acesta a trecut în grija călugăriţelor după ce au fost mutate acolo în urma închiderii unei abaţii din apropiere, în 1539. Ele au folosit proprietatea pentru cultivarea lavandei; de fapt, hambarele din curtea proprietăţii sunt încă denumite The Lavender Sheds. Preluată ulterior de alt proprietar, în 1585, proprietatea a fost vândută într-un final pentru „nu mai mult de 4 lire sterline”.

Camerele suplimentare, inclusiv crama din piatră, dependinţele şi unele modificări interne au fost făcute în jurul anilor 1700.

Istoria bogată a casei este reflectată de interiorul său, amenajat cu măiestrie.

În conacul cu nouă dormitoare se intră printr-un hol cu recepţie, cu pardoseală şi un şemineu de piatră, unul din numeroasele alte şeminee ale casei; salonul îmbrăcat în stejar şi sala de mese au ambele sculpturi ornamentale din lemn deasupra uşilor; iar perechea de scări în spirală, tot din stejar, este realizată din catargele navelor comerciale din secolul al XVI-lea.

„Pentru o proprietate de o asemenea calitate arhitecturală, Beanacre Manor este compact şi uşor de gestionat”, se arată în descrierea făcută pentru licitaţie.

Afară sunt grădini împrejmuite de ziduri, un foişor, şoproane şi o livadă. Există, de asemenea, grajduri, o căsuţă adiacentă cu trei dormitoare şi un teren de tenis.

Vânzătorul proprietăţii a achiziţionat-o în 2003 pentru 1,5 milioane de lire sterline, arată documentele proprietăţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proprietate,
istorie,
licitatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.