Cum 137 de litere au făcut ca această companie să piardă 5 miliarde de dolari într-o singură zi

Postat la 19 august 2017 412 afişări

La ora 6:12 a.m preşedintele Donald Trump a scris un mesaj pe reţeaua de socializare Twitter, cauzând pierderi de 5 miliarde de dolari pentru această companie, informează Fast Company.

Cum 137 de litere au făcut ca această companie să piardă 5 miliarde de dolari într-o singură zi

"Amazon face mai daune comercianţilor care plătesc taxe. State şi oraşe din SUA sunt afectate şi mulţi oameni îşi pierd slujbele", a scris Trump. Declaraţia acestuia a făcut ca acţiunile companiei să se deprecieze cu 4,56 dolari, adică cu mai puţin de 0,5%, însemnând pierderi de 5 miliarde de dolari. Totuşi, asta este doar o zgârietură în valoarea companiei, nu mai puţin de 474 miliarde de dolari.

Preşedintele acuză Amazon că nu-şi plăteşte taxele. Ironic, având în vedere că Trump a refuzat să-şi public declaraţiile fiscale în timpul campaniei prezidenţiale şi după ce a fost ales.

La fel de ironic este şi faptul că ceea ce spune Trump nu este chiar adevărat, potrivit Fast Company, care spune că acum Amazon plăteşte impozite în fiecare stat în care operează. Ultimul raport arată că Amazon a plătit 177 milioane de dolari drept impozite în 2014, 273 milioane de dolari în 2015 şi 412 milioane de dolari în 2016. Cât despre impactul negativ al companiei asupra pieţii muncii, Amazon are peste 50.000 de posturi disponibile doar în SUA.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.