LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Cu voie de la FMI, Guvernul aloca la rectificarea de buget mai multi bani pentru investitii

Postat la 30 iulie 2011 41 afişări

Guvernul va opera o rectificare bugetara in luna august, urmand sa suplimenteze in primul rand fondurile alocate pentru lucrarile de constructii de infrastructura, a anuntat premierul Emil Boc.

"Acum suntem in trimestrul trei al anului 2011 si care este trimestrul de varf al investitiilor in orice an. Iulie, august si septembrie sunt lunile in care se lucreaza cel mai mult in infrastructura. Obiectivul nostru este sa sustinem lucrarile de investitii, la Ministerul Transporturilor in special, pentru ca, pe de o parte, ne ajuta la cresterea economica, iar pe de alta parte a demonstrat ca face treaba si isi onoreaza angajamentele pe care le-a facut. De aceea, si la rectificarea bugetara pe care o vom avea la inceputul lunii august vom pune prioritate pe investitii si pe acordare de resurse suplimentare la acest capitol in primul rand", a declarat premierul, cu ocazia vizitei de vineri la Autostrada A2, tronsonul Medgidia-Constanta.

In primele sase luni din 2011 s-au cheltuit cu 800 de milioane de euro mai mult decat in primele sase luni din 2010, "ceea ce arata ca si cresterea economica va fi asigurata si pe de alta parte ministerele isi fac treaba pe ceea ce inseamna componenta investitiilor", a afirmat Emil Boc.

Principiile rectificarii bugetare sunt discutate in aceasta perioada cu misiunea FMI aflata la Bucuresti, care a abordat problema in primul rand cu presedintele Traian Basescu, la intalnirea de luni. "Presedintele Romaniei a subliniat faptul ca sunt necesare masuri pentru indeplinirea programului de investitii publice al Romaniei, pentru cresterea gradului de utilizare a fondurilor de la Uniunea Europeana, precum si pentru reforme in sanatate si in intreprinderile de stat", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, difuzat dupa intalnirea respectiva.

Deficitul bugetului general consolidat a fost de 11,3 miliarde de lei in primele sase luni ale anului, echivalentul a 2,07% din PIB - sub tinta de 12,6 miliarde lei prevazuta in scrisoarea suplimentara a acordului de tip stand-by incheiat cu Fondul Monetar International.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
guvern,
rectificare,
buget,
FMI,
Boc,
Basescu
/actualitate/cu-voie-de-la-fmi-guvernul-aloca-la-rectificarea-de-buget-mai-multi-bani-pentru-investitii-8546060
8546060
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.