Cu ochii spre alegeri, guvernul din Ungaria vrea să „premieze“ pensionarii cu a 13-a pensie sau cu un bonus la sfârşit de an

Autor: Ioana Nita Postat la 11 ianuarie 2013 14 afişări

Guvernul Ungariei ia în considerare rein­troducerea celei de-a 13-a pensii sau cel puţin acordarea unui bonus la sfârşit de an pentru pensionari, dacă situaţia economică o va permite, scrie presa ungară.

Guvernul Ungariei ia în considerare rein­troducerea celei de-a 13-a pensii sau cel puţin acordarea unui bonus la sfârşit de an pentru pensionari, dacă situaţia economică o va permite, scrie presa ungară. Dar analiştii consideră că dacă intenţia partidului de guvernământ este să obţină voturi suplimentare la alegerile din 2014, atunci va amâna anunţul privind introducerea măsurii până în toamnă. Această strategie politică este familiară, pensionarii primind un bonus şi înaintea alegerilor din 2002. Ulterior, cabinetul de la Budapesta a introdus şi a 13-a pensie, care a fost acordată până în 2009. În prezent, pensiile sunt acoperite într-o oarecare măsură din contribuţiile la asigurări sociale şi din contribuţia personală pentru pensii, însă sistemul este deja dependent de sprijinul statului, scrie Portfolio.hu.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alegeri,
guvern,
Ungaria,
pensionari,
pensie
/actualitate/cu-ochii-spre-alegeri-guvernul-din-ungaria-vrea-sa-premieze-pensionarii-cu-a-13-a-pensie-sau-cu-un-bonus-la-sfarsit-de-an-10452403
10452403
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.