Cu cât au scăzut numărul cazurilor noi de COVD-19 în centrele medico-sociale după vaccinare

Autor: Mediafax Postat la 16 februarie 2021 65 afişări

Cu cât au scăzut numărul cazurilor noi de COVD-19 în centrele medico-sociale după vaccinare

Numărul cazurilor noi de COVD-19 în centrele medico-sociale a scăzut cu 65%, după vaccinare, a anunţat, marţi, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, în conferinţă de presă, că în urma analizei datelor de eficienţă a vaccinării împotriva COVID-19, în etapa 1, adresată lucrătorilor din sistemul medical şi social, din cele circa 250.000 de persoane eligibile au fost vaccinate, până la data de 14 februarie 2021, 89,96% cu două doze, respectiv 98,94% cu o singură doză.

„Practic s-a înregistrat o reducere a mediei cazurilor noi săptămânale de la aproximativ 500 de cazuri la sub 50 de cazuri săptămânal”, a spus Gheorghiţă despre situaţia persoanelor care au intrat în etapa 1, respectiv medici şi personal medical.

De asemenea, s-a observat că numărul cazurilor noi de COVID-19 în unităţile medico-sociale a scăzut cu 65%, după vaccinare.

„În ceea ce priveşte beneficiile vaccinării persoanelor internate în centrele medico-sociale şi rezidenţiale, din circa 49.000 de persoane eligibile, incluzând, pe lângă persoanele internate, şi personalul de îngrijire, până la 14 februarie au fost vaccinate cu două doze 65,45%, respectiv 86% cu o singură doză. Referitor la impactul vaccinării acestei categorii de persoane, observam o reducere cu peste 65% a numărului de cazuri de îmbolnăviri de COVID în ultimele patru săptămâni, ceea ce ne plasează într-o situaţie favorabilă din punct de vedere al reducerii riscului de apariţie a focarelor de îmbolnăvire în aceste centre rezidenţiale şi sociale”, a mai spus dr. Valeriu Gheorghiţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
covid,
vaccinare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.