CSAT avertizează că privatizarea CFR Marfă ar putea avea implicaţii asupra siguranţei naţionale

Postat la 26 august 2011 14 afişări

Secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) cere Minis­terului Transporturilor să poarte discuţii cu Consiliul Concurenţei cu privire la impli­caţiile pe care privatizarea CFR Marfă le-ar putea avea asupra siguranţei naţionale, în condiţiile în care compania de stat deţinea anul trecut o cotă de piaţă de circa 50%.

Nu de multe ori în ultimii 20 de ani CSAT a avut o opinie cu privire la priva­tizarea unei companii de stat. CFR Marfă, care a avut anul trecut afaceri de 237,4 milioane de euro, ar urma să fie privatizată în proporţie de cel mult 20%. Potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, elaborat de Ministerul Transpor­turilor şi Infrastructurii, veniturile totale din activitatea de privatizare a unui pachet de cel mult 20% din acţiunile CFR Marfă, res­pectiv Tarom, ar putea aduce venituri de 52,5 mil. lei (12,5 mil. euro), de trei ori peste estimările iniţiale, în special din dividende, precum şi cheltuieli de şapte ori mai mari, respectiv 22,26 mil. lei (5,3 mil. euro), pe rapoarte de evaluare.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
csat,
cfr marfa,
privatizare
/actualitate/csat-avertizeaza-ca-privatizarea-cfr-marfa-ar-putea-avea-implicatii-asupra-sigurantei-nationale-8657499
8657499
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.