CRONOLOGIE: Nemeth Zsolt şi declaraţiile sale privind maghiarii din România

Postat la 06 februarie 2013 19 afişări

Declaraţiile de marţi ale secretarului de stat în MAE ungar Nemeth Zsolt, referitoare la arborarea drapelului Ţinutului Secuiesc în Ungaria, fac parte dintr-o lungă serie de consideraţii ale acestui referitoare la autonomia maghiarilor, la statutul minorităţii maghiare sau la relaţiile româno-ungare

Membru fondator şi unul dintre liderii importanţi ai FIDESZ, Nemeth Zsolt este secretar de stat în MAE ungar din 2010, funcţie ocupată şi între 1998-2002, el remarcându-se de la mijlocul anilor '90 prin poziţiile exprimate cu privire la minorităţile maghiare din ţările vecine.

- Între 2003 şi 2010, perioada de opoziţie a FIDESZ, a fost preşedintele Comisiei de Politică Externă în Parlamentul de la Budapesta, iar şcoala de vară de la Balvanyos a fost de-a lungul anilor o tribună de la care acesta a reluat ideea autonomiei pentru Ţinutul Secuiesc.

- În 1995-1996, Nemeth Zsolt se număra printre liderii opoziţiei naţionaliste din Parlamentul de la Budapesta care nu acceptau încheierea şi apoi ratificarea Tratatului de Bază cu România, considerând că prin acesta trădează interesul autonomiei pentru minoritatea maghiară. El afirma că UDMR a fost "umilită" prin faptul că s-a decis fără acordul său semnarea Tratatului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Nemeth Zsolt,
declaraţii,
maghiari
/actualitate/cronologie-nemeth-zsolt-si-declaratiile-sale-privind-maghiarii-din-romania-10547219
10547219
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.