CRONOLOGIE: Momentele-cheie ale scandalului cărnii de cal din Europa

Postat la 19 februarie 2013 11 afişări

Scandalul cărnii de cal descoperite în produse congelate care ar fi trebuit să conţină carne de vită a izbucnit în urmă cu o lună şi s-a extins treptat, căpătând o dimensiune europeană, relatează AFP, care prezintă o cronologie a etapelor-cheie ale acestui scandal.

- jumătatea lunii ianuarie 2013: Autorităţile irlandeze descoperă că hamburgerii vânduţi în Marea Britanie şi în Irlanda conţin carne de cal. Zeci de milioane de produse sunt scoase de pe rafturi.

- 7 februarie: Agenţia britanică pentru siguranţa alimentară (FSA) anunţă că lasagna, produsă de gigantul produselor congelate Findus, ce trebuia să fie de vită conţine în unele cazuri până la 100 la sută carne de cal.

- 8 februarie: Implicarea subcontractantului francez, Comigel, care a produs produsele congelate pentru Findus, dar şi a mai multor distribuitori. Comigel anunţă retragerea tuturor produselor sale şi acuză unul dintre furnizori, societatea franceză Spanghero, care afirmă că a importat carnea din România.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Momentele-cheie,
Europa,
scandal,
AFP
/actualitate/cronologie-momentele-cheie-ale-scandalului-carnii-de-cal-din-europa-10572266
10572266
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.