Croaţia, noua santinelă la frontierele UE de la 1 iulie

Autor: Ana Borlescu Postat la 26 iunie 2013 41 afişări

Croaţia, care se alătură UE la 1 iulie, va avea ca misiune protejarea a peste 1.300 de kilometri de frontiere terestre ale blocului european, cu Bosnia, Serbia şi Muntenegru, o sarcină dificilă într-o regiune unde contrabanda şi traficul de tot felul sunt un mod de viaţă.

Pentru a răspunde acestei provocări, Croaţia a cheltuit zeci de milioane de euro pentru a achiziţiona echipamente performante cu scopul de a supraveghea frontierele acestei ţări care se află pe "drumul Balcanilor" al traficului de droguri, arme şi fiinţe umane către Europa occidentală.

Poliţia de frontieră a fost echipată, printre altele, cu binocluri şi camere de vedere nocturnă şi termică precum şi cu detectoare de stupefiante şi explozibili, a precizat ministerul de Interne.

În sudul Croaţiei, punctul de trecere Karasovici la frontiera cu Muntenegru va fi începând de la 1 iulie una dintre porţile de intrare în UE. "Drogurile şi imigranţii ilegali sunt principalele noastre preocupări", declară Stane Urlovic, poliţistă de gardă la Karasovici. De cele mai multe ori, migranţii ilegali încearcă să intre prin pădurile de pin care se află la câteva sute de metri de punctul de frontieră, a explicat aceasta arătând cu degetul munţii vecini. "Uneori arestăm clandestini la doar câteva ore după ce i-am trimis înapoi în Muntenegru", asigură Urlovic.

Toate stirile sunt pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CROAŢIA,
UE,
FRONTIERE
/actualitate/croatia-noua-santinela-la-frontierele-ue-de-la-1-iulie-11024358
11024358
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.