Criza nucleara se agraveaza in Japonia. O noua explozie si un incendiu la centrala Fukushima

Postat la 15 martie 2011 80 afişări

Criza nucleara se agrava, marti, in Japonia dupa o noua explozie si un incendiu la centrala Fukushima 1, unde accidentele se succed dupa cutremurul puternic produs vineri, care s-a soldat probabil cu moartea a 10.000 de persoane.

"Nivelul de radioactivitate a crescut in mod considerabil" la complexul nuclear, a declarat premierul japonez Naoto Kan intr-o interventie televizata.El le-a cerut persoanelor care locuiesc pe o raza de 30 de kilometri in jurul centralei sa ramana "in case sau birouri".

Aceasta masura se adauga evacuarii, ordonate sambata, a peste 200.000 de persoane care locuiesc in apropierea centralei situate pe malul marii. Un nivelul de radioactivitate, usor mai mare decat valoarea normala, a fost depistat la pranz la Tokyo, situat la aproximativ 250 de kilometri distanta. Autoritatile nu le-au cerut pana in prezent celor 35 de milioane de locuitori sa ia masuri de precautie speciale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Criza nucleara,
Japonia,
centrala,
Fukushima
/actualitate/criza-nucleara-se-agraveaza-in-japonia-o-noua-explozie-si-un-incendiu-la-centrala-fukushima-8062649
8062649
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.