Criza Euthyrox se adânceşte. În două judeţele nu se mai găseşte nicio cutie

Autor: Petru Mazilu Postat la 17 septembrie 2020 193 afişări

Medicamentul Euthyrox, folosit în tratamentul problemelor cu tiroida, nu se găseşte în farmaciile din ţară de peste cinci luni. FACIAS atrage atenţia că situaţia stocurilor medicamentului Euthyrox este una gravă, iar criza nu îşi găseşte rezolvare.

Criza Euthyrox se adânceşte. În două judeţele nu se mai găseşte nicio cutie

Potrivit datelor furnizate de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), în prezent există 16 judeţe în România în care se găsesc mai puţin de 500 de comprimate de Euthyrox. Stocurile cele mai mici sunt în Mehedinţi şi Vaslui, unde există mai puţin de o cutie, în fiecare dintre aceste judeţe.

În condiţiile în care necesarul unui pacient este de aproximativ 30 de comprimate lunar, stocurile în aceste judeţe abia ar ajunge pentru un singur pacient cu afecţiuni ale tiroidei.

„Situaţia actuală demonstrează că măsurile luate de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România nu au avut niciun efect, chiar dacă au fost emise două autorizaţii de import paralel, în lunile mai şi iulie. Această criză provocată de absenţa medicamentului din farmacii durează deja de câteva luni, iar autorităţile, deşi au promis o rezolvare, deocamdată nu au găsit-o”, au anunţat reprezentanţii FACIAS.

FACIAS va monitoriza în continuare evoluţia acestei situaţii, în acord cu scopul şi misiunea sa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
euthyrox,
criză,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.