Criza economica mondiala impinge somajul din randul tinerilor la niveluri record

Postat la 12 august 2010 32 afişări

Criza economica mondiala a impins in 2009 somajul din randul tinerilor la un nivel record, iar situatia se va inrautati anul acesta, potrivit unui raport al Organizatiei Internationale a Muncii (OIM).

Astfel, din 620 de milioane de persoane cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani, reprezentand populatie activa economic, 81 de milioane nu aveau loc de munca la sfarsitul anului trecut, cel mai ridicat nivel dupa 1991, an in care organizatia a inceput sa tina evidenta situatiei somajului din randul tinerilor.

"Criza economica globala a demonstrat fragilitatea tineretului pe piata muncii. Rata somajului in randul tinerilor a urcat accentuat in timpul crizei economice, mai accentuat decat inainte, de la 11,9% la 13%", mentioneaza raportul, denumit Global Emplyment Trends For Youth.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
somaj,
criza,
tineri,
record
/actualitate/criza-economica-mondiala-impinge-somajul-din-randul-tinerilor-la-niveluri-record-6865370
6865370
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.