Criza de pe piaţa bursieră din America continuă pentru a doua zi consecutiv: marile acţiuni americane, în special cele din tehnologie, au pierderi importante

Autor: Ştefan Stan Postat la 04 septembrie 2020 94 afişări

Criza de pe piaţa bursieră din America continuă pentru a doua zi consecutiv: marile acţiuni americane, în special cele din tehnologie, au pierderi importante

Criza de pe piaţa bursieră din America continuă pentru a doua zi consecutiv, în condiţiile în care marile companii americane, în special cele de tehnologie, înregistrează pierderi semnificative.

Indicele Nasdaq a înregistrat scăderi de până la 3,77%, în timp ce Dow a scăzut cu 1,72%, iar S&P 500 cu 2,32%. 

”Ceea ce se întâmplă pe pieţele bursiere este o corecţie care trebuia să vină de mult, iar marile companii din tech conduc scăderile”, spune Jeffrey Halley, senior market analyst, pentru Marketwatch.

Scăderea din ultimele 2 zile vine după o lungă perioadă intensă de creştere, în special pentru acţiunile din tehnologie, în contextul pandemiei COVID-19.

”În timp ce vânzările masive pe burse provoacă panică pe Wall Street şi readuc în discuţie o posibilă bulă hi-tech, noi credem că avansul din sectorul de tehnologie este în continuare fără precedent, iar pandemia COVID îl accelerează cu până la 2 ani în unele cazuri”, a spus Dan Ives, analist la Wedbush Securities. El susţine că retragerile şi corecţiile precum cele din ultimele zile reprezintă de fapt oportunităţi de investiţii. 

Bursele mondiale au scăzut de la vineri şi sunt pe cale să înregistreze cea mai slabă evoluţie din ultimele două luni, în timp ce câştigurile în obligaţiuni şi dolarul au fost modeste, în aşteptarea datelor privind locurile de muncă din SUA, relatează Reuters.

Indicele paneuropean STOXX 600 a avut o evoluţie lipsită de vlagă, după ce şi-a revenit mai devreme din cea mai proastă zi din mai mult de o lună, pe fondul prăbuşirii companiilor din tehnologie pe Wall Street de joi.

Comenzile germane de bunuri industriale au crescut cu 2,8% sub estimări, subminând speranţele de redresare pentru cea mai mare economie din Europa.

Indicele MSCI al acţiunilor din Asia-Pacific cu excepţia fara Japoniei a scăzut cu 1,3% şi încheie perioada de evoluţie favorabilă din ultimele şase săptămâni cu cea mai mare pierdere săptămânală din aprilie. Indicele japonez Nikkei s-a închis cu o scădere de 1,1%.

Indicele de mondial MSCI, care urmăreşte acţiunile din 49 de ţări şi care atinsese niveluri record joi, a scăzut cu 0,2%.

Euro, care a scăzut de la un maximul pe 28 de luni de peste 1,20 dolari, pare să se fi calmat şi s-a stabilizat la 1,1852 dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tehnologie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.