Criza a fost un alibi pentru bancheri la creditele neperformante. Acum apar fraudele

Postat la 14 decembrie 2012 12 afişări

Noua anchetă vizează nu numai oameni de afaceri şi bancheri, ci şi notari şi evaluatori care ar fi măsluit valoarea unor garanţii. Preşedintele bancherilor: Noi facem în mod curent reclamaţii împotriva clienţilor şi salariaţilor atunci când constatăm astfel de situaţii.

Criza economică nu este singurul vinovat pentru explozia ratei creditelor neperformante din sistemul bancar spre 20%, ci şi fraudele au jucat un rol important, după cum indică noua anchetă a DIICOT privind o serie de credite acordate pe bază de documente false şi supraevaluări de garanţii. La o lună şi jumătate de la precedenta undă de şoc care a zdruncinat imaginea breslei bancare, ziua de ieri a început cu imaginile TV în care oameni de afaceri, bancheri, notari şi evaluatori erau aduşi de mascaţi la DIICOT pentru audieri în cazul unui prejudiciu estimat la 85 mil. euro, de patru ori mai mare decât în cazul anchetei precedente.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
bancheri,
fraude,
credite neperformante
/actualitate/criza-a-fost-un-alibi-pentru-bancheri-la-creditele-neperformante-acum-apar-fraudele-10392273
10392273
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.