Cristian Tudor Popescu, despre taierea pensiilor militare: "Nu suntem in Congo"

Postat la 23 ianuarie 2011 18 afişări

"Parc-am fi in Congo!" Politicieni din opozisie au reacsionat astfel la declarasia prin care dl. Basescu hotara el ca decizia ICCJ privind ilegalitatea recalcularii pensiilor militarilor trebuie respectata de guvern, si asta in cadrul solemnitasii aducerii cumparaturilor in parcarea hipermarketului sau preferat.

Viziunea domnilor opozansi mi se pare eronata: daca in Romania am fi intr-un fel de Congo, atunci membrii actualului guvern ar alerga acum pe dealurile impadurite ale subcarpasilor urmarisi de insi cu macete, decisi sa le taie 25% din partea superioara a corpului executiv si s-o distribuie in niste pari. Or, viasa a demonstrat ca asta nu se intampla. Guvernul Boc, intrucat nu e in stare si nici nu vrea sa lupte cu hosii de top, caci mulsi sunt chiar ai lui, se napusteste asupra cate unui grup social pe care il jefuieste pur si simplu ziua-n amiaza mare - asta se cheama reforma.

Pana cand intervine Justisia si declara infracsionala acsiunea guvernului, militarii batrani, de pilda, cele mai proaspete victime, pot sa ajunga in ambulansa si sa crape de inima rea. Remarcabil mi se pare sangele rece cu care actualul executiv calca in picioare oameni si legi. Asemenea dispres fasa de cetaseni, vazusi ca o turma datoare sa se lase jupuita de vie fara sa cracneasca, nu-mi mai amintesc decat in anii `80.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cristian Tudor Popescu,
editorial,
pensii
/actualitate/cristian-tudor-popescu-despre-taierea-pensiilor-militare-nu-suntem-in-congo-7912919
7912919
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.