Cristian Ghinea: PSD vrea ca statul să-i pedepsească pe cei care muncesc mai mult. Impozitul pe gospodărie, criticat dur

Postat la 13 aprilie 2017 650 afişări

Impozitul global pune opoziţia pe jar! PNL şi USR au criticat intenţia Guvernului de a elimina cota unică şi de a reintroduce un singur impozit pe veniturile unei gospodării.

Cristian Ghinea: PSD vrea ca statul să-i pedepsească pe cei care muncesc mai mult. Impozitul pe gospodărie, criticat dur

"Ideea este nocivă pentru economia ţării", a reacţionat şefa liberalilor. În acelaşi timp, fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea susţine că PSD vrea ca statul să-i pedepsească pe cei care muncesc mai mult.

Preşedintele interimar al PNL spune că în acest moment PSD se joacă cu economia ţării, în condiţiile în care eliminarea cotei unice ar periclita stabilitatea economică. Cristian Ghinea crede că PSD doar "inventează etichete" şi că este doar o formă de mascare a reintroducerii impozitului progresiv.

Compararea cu modelul american, invocată de PSD este absurdă, spun criticii măsurilor anunţate: nu ne putem compara cu cei din SUA câtă vreme nu avem o administraţie fiscală atât de profesionistă încât să implementăm cu un sistem eficient.

Fostul ministru al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţeanu, a criticat imprecizia termenului "gospodărie" în context fiscal:

"În primul rând, se obţine birocraţie. Nu stim ce va câştiga contribuabilul şi ce statul. Nu înţelegem ce e gospodărie, în practica fiscală se operează cu 2 persoane impozabile, familie sau persoană fizică. Dacă se impozitează toate veniturile cu 10%, de unde să rezulte impozitare în plus? S-ar putea să avem de a face şi cu altă cotă de impozitare sau cu un sistem progresiv", a declarat Ialomiţeanu la Realitatea TV.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
impozit,
critici,
psd,
economie,
cota unica,
eliminare,
pnl,
venituri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.