Creşteri spectaculoase pe piaţa tabletelor: Peste 50 de milioane de unităţi vândute în trimestrul patru. Ce companie e lider

Postat la 31 ianuarie 2013 13 afişări

Piaţa tabletelor a crescut cu 75,3% în trimestrul al patrulea al anului trecut faţă de aceeaşi perioadă din 2011, la 52,5 milioane de unităţi vândute la nivel mondial, iPad continuând să domine deşi a piedut din cota de piaţă în favoarea Samsung şi Asus, potrivit datelor IDC.

Creşterea puternică a pieţei, la vânzări record, a fost determinată de scăderea preţului mediu al tabletelor, apariţia unei game largi de produse şi de întărirea consumului în perioada sărbătorilor de iarnă, notează compania de cercetare International Data Corporation (IDC).

Vânzările de tablete la nivel mondial au urcat cu 75,3% de la nivelul de 29,9 milioane unităţi din ultimele trei luni ale lui 2011, respectiv cu 74,3% comparativ cu volumul de 30,1 milioane din trimestrul al treilea al anului trecut.

"Ne aşteptam la un trimestru solid, iar piaţa nu a dezamăgit. Lansările de produse de la cele mai importante companii şi apariţia Microsoft pe piaţă au generat creşterea interesului consumatorilor pentru tablete şi livrări foarte solide în timpul sezonului de sărbători. Cifrele record contrastează cu piaţa PC-urilor, care a înregistrat o scădere în acest trimestru pentru prima dată în ultimii 5 ani", comentează Tom Mainelli, director de cercetare în cadrul IDC.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cresteri,
tablete,
vanzare
/actualitate/cresteri-spectaculoase-pe-piata-tabletelor-peste-50-de-milioane-de-unitati-vandute-in-trimestrul-patru-ce-companie-e-lider-10535069
10535069
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.