Cresterea economica a Japoniei, mai mica din cauza cutremurului din martie

Postat la 12 august 2011 8 afişări

Guvernul japonez a revizuit in scadere cu un punct procentual prognoza de crestere economica pentru anul fiscal 2011-2012, care a inceput in aprilie, de la 1,5% la 0,5%, reflectand reducerea abrupta a productiei industriale dupa cutremurul devastator din luna martie.

Noua estimare, aprobata intr-o sedinta a Cabinetului, confirma informatiile publicate joi pe surse de agentia Reuters si este similara cu proiectia inaintata in iulie de Banca Japoniei, care anticipeaza o crestere economia de 0,4% in anul fiscal curent. Guvernul a avertizat totodata ca revenirea economiei in urma dezastrelor naturale este tot mai vulnerabila la problemele globale si la aprecierea yenului. Deficitul de energie reprezinta de asemenea un risc, deoarece ar putea creste costurile si ar putea determina unele companii sa relocheze productia in alte tari, apreciaza executivul nipon.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
crestere economica,
efecte,
cutremur
/actualitate/cresterea-economica-a-japoniei-mai-mica-din-cauza-cutremurului-din-martie-8608697
8608697
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.