Creştere spectaculoasă a vânzărilor pentru un magazin local de produse bio, pe fondul pandemiei. „Ne aşteptăm la o dublare a cifrei de afaceri în 2020"

Autor: Andra Stroe Postat la 20 iulie 2020 93 afişări

Creştere spectaculoasă a vânzărilor pentru un magazin local de produse bio, pe fondul pandemiei. „Ne aşteptăm la o dublare a cifrei de afaceri în 2020"

Republica BIO, unul dintre cele importante magazine online local cu produse bio şi naturale, a înregistrat în perioada martie - iunie 2020 o creştere cu peste 200% a vânzărilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Estimările reprezentanţilor companiei sunt de menţinere a trendului ascendant până la finalul anului şi o dublarea cifrei de afaceri în 2020.

Numărul vizitatorilor din magazin a crescut cu 67% în această perioadă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, 78% fiind utilizatori noi, iar rata de conversie s-a îmbunătăţit cu 35%.  La începutul epidemiei de COVID-19, în luna martie, panica a generat cumpărături de impuls, fapt ce a dus la o creştere cu 40% a valorii coşului mediu şi a frecvenţei de cumpărare, spun reprezentanţii companiei. Potrivit lor, s-a remarcat însă o componenţă dezechilibrată a coşului zilnic, uneori cu zeci de kilograme de făină şi baxuri de drojdie, stocurile de alimentele fiind principala preocupare a clienţilor. Astfel, în afară de sortimentele de făină şi drojdie, au fost înregistrate creşteri semnificative la conserve, paste, cereale şi leguminoase precum: fasole, linte, năut, mazăre. De asemenea, produsele dezinfectante au înregistrat vânzări record.

În lunile aprilie şi mai s-a observat în rândul clienţilor o schimbare de atitudine şi conştientizare a importanţei menţinerii sănătăţii, reflectată în dublarea vânzărilor de suplimente şi triplarea vânzărilor de superalimente.

Odată cu venirea verii şi relaxarea măsurilor impuse de autorităţi a crescut semnificativ şi categoria de produse de îngrijire personală, inclusiv produsele pentru protecţie solară.

„Marea provocare a acestei perioade a fost menţinerea lanţului de aprovizionare şi gestionarea creşterii neprevăzute a cererii. Mulţi producători europeni au limitat livrările în afara ţărilor de origine pentru a-şi proteja consumatorii locali. Încă un motiv pentru noi, ca şi consumatori, să le urmăm exemplul şi să încurajăm prin alegeri brandurile româneşti. O altă provocare a fost să ne menţinem promisiunea faţă de clienţi şi să livrăm în 24/ 48 de ore în contextul în care majoritatea magazinelor online au întârziat timpii de livrare. Avem marele avantaj de a livra din stoc propriu, iar cu un efort suplimentar am reuşit să ne păstrăm promisiunea de a livra mereu la timp” declară Ciprian Stancu, fondatorul businessului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
produse,
vanzari,
dublare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.