Creştere a veniturilor pentru familiile cu copii din Germania, în urma bonusului de 300 de euro per copil, parte a pachetului de stimuli economici gândit de guvernul german pe fondul pandemiei

Autor: Alexandra Matei Postat la 11 februarie 2021 77 afişări

Creştere a veniturilor pentru familiile cu copii din Germania, în urma bonusului de 300 de euro per copil, parte a pachetului de stimuli economici gândit de guvernul german pe fondul pandemiei

► Scopul acestei măsuri a fost acela de a oferi asistenţă financiară mai ales familiilor germane care au avut de suferit pe fondul închiderii şcolilor şi al modificărilor la locul de muncă aduse de pandemie. 

► Această măsură de sprijin adoptată în 2020, în contextul pandemiei, a vizat aproximativ 18 mil de copii germani şi familiile acestora.

Bonusul alocat familiilor germane cu copii, în valoare de 300 de euro pentru fiecare copil, a crescut venitul tuturor gospodăriilor germane, în medie, cu aproximativ 89,73 de euro în 2020, arată un studiu realizat de Institutul pentru Cercetări Economice Ifo din Munich. Acest bonus, conform agenţiilor germane de presă, reprezintă o parte a pachetului de stimuli conceput de guvernul german pentru redresarea economică din urma pandemiei şi a fost plătit fiecărui copil german odată cu alocaţia.

Totodată, bonusul pentru copii a redus rata riscului sărăciei în Germania cu 0,4 puncte procentuale şi rata riscului sărăciei în rândul copiilor cu 1,5 puncte procentuale, conform calculelor efectuate de Institutul Ifo.

Bonusul de 300 de euro oferit fiecărui copil german, o măsură ce face parte din pachetul de stimuli economici al guvernului german în contextul pandemiei, a crescut în 2020 veniturile părinţilor singuri cu 434,4 euro, respectiv cu circa 1,44% faţă de anul precedent. Pentru cuplurile cu copii, creşterea medie a fost de 414,11 euro anul trecut, cu 0,75% mai mult decât în 2019”, a spus Martin Mosler, unul dintre coautorii studiului realizat de Institutul pentru Cercetări Economice Ifo din Munich.

Plăţile pentru fiecare copil în parte au fost efectuate prin fondul de asigurări familiale, imediat ce a intrat în vigoare măsura de sprijin oferită de guvernul german, fără a fi nevoie de cereri suplimentare. Mai mult, spun oficialii, scopul acestei măsuri a fost acela de a oferi asistenţă financiară mai ales familiilor germane care au avut de suferit pe fondul închiderii şcolilor şi al modificărilor la locul de muncă aduse de pandemie.

Pentru gospodăriile din cea mai mică categorie de venituri, arată rezultatele studiului, bonusul a crescut anul trecut venitul disponibil cu 156,55 de euro, deci cu 1,21% faţă de 2019.

În cazul gospodăriilor al căror venit este clasificat ca fiind al doilea cel mai mic, în urma studiului s-a constatat că veniturile au crescut faţă de anul anterior cu 178,27 de euro.

În cazul familiilor germane cu venituri mari, studiul realizat de Ifo Institute arată că bonusul acordat de guvernul german a ridicat venitul disponibil cu doar 11,11 euro.

Pentru celelalte categorii de venituri, atât creşterea absolută, cât şi cea relativă a veniturilor au scăzut progresiv pe măsură ce venitul a crescut, conform studiului.

Această măsură de sprijin adoptată în 2020, în contextul pandemiei, a vizat aproximativ 18 mil de copii germani şi familiile acestora, spun oficialii Institutului pentru Cercetări Economice Ifo din Munich.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copii,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.