Creditarea transfrontalieră consemnează cea mai abruptă scădere de la falimentul Lehman

Postat la 04 iunie 2012 10 afişări

Băncile au înregistrat în ultimul trimestru al anului trecut cea mai puternică restrângere a creditării internaţionale către companii, guverne şi alte instituţii de credit de la finele anului 2008, când pieţele erau măturate de furtuna care a urmat falimentului Lehman Brothers.

Băncile din zona euro sunt în frunte, înregistrând cele mai ample scăderi ale creditării transfrontaliere, potrivit datelor prezentate de Banca Reglementelor Internaţionale, preluate de Bloomberg. Instituţiile de credit şi-au redus activele transfrontaliere cu 799 miliarde de dolari, sau 2,5%, în ultimele trei luni ale anului trecut. Declinul este cel mai abrupt înregistrat din trimestrul al patrulea al anului 2008, când pieţele interbancare îngheţaseră în urma prăbuşirii Lehman Brothers.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
creditare,
lehman brothers
/actualitate/creditarea-transfrontaliera-consemneaza-cea-mai-abrupta-scadere-de-la-falimentul-lehman-9704653
9704653
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.