COVID: Rusia a avut luna septembrie cu cele mai multe decese de după cel de-al doilea război mondial

Autor: Dorin Oancea Postat la 31 octombrie 2021 228 afişări

COVID: Rusia a avut luna septembrie cu cele mai multe decese de după cel de-al doilea război mondial

Rusia a înrregistrat luna septembrie cu cel mai amre număr de decese de după cel de-al doilea război mondial, chiar înainte ca vârful actualului val al pandemiei Covid-19 să oblige autorităţile să dispună oprirea activităţilor economice în prima săptămână din noiembrie, scrie Bloomberg. 

Luna trecută s-au înregistrat 44.265 de decese asociate cu virusul, ceea ce a dus totalul pandemiei la aproape o jumătate de milion, potrivit datelor Serviciului Federal de Statistică publicate vineri târziu.

Acest lucru a contribuit la cel mai mare număr de decese dinr-o lună septembrie de la război încoace, a declarat Alexei Raksha, un specialist în demografie care a părăsit agenţia anul trecut, după o dispută privind cifrele referitoare la coronavirus.

Situaţia este pe cale să se înrăutăţească după numărul record de cazuri din ultimele săptămâni. Neîncrederea larg răspândită în guvern a îngreunat încercările de a convinge oamenii să folosească vaccinurile dezvoltate la nivel local.

"Dacă abordarea autorităţilor în lupta împotriva Covid-19 nu se schimbă radical, ne putem aştepta la noi valuri de infecţii", a declarat Raksha. "Blocajul ar trebui să fie real, strict şi de mai multe săptămâni, ca în Letonia, şi nu "zile nelucrătoare" pe cheltuiala angajatorilor."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
decese,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.