COVID: OMS consideră că decesele din China nu sunt raportate în totalitate

Autor: Petru Mazilu Postat la 05 ianuarie 2023 14 afişări

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că autorităţile din China nu prezintă suficient de bine impactul valului COVID în ţară. Cele mai mari probleme sunt legate de raportarea deceselor, potrivit BBC.

COVID: OMS consideră că decesele din China nu sunt raportate în totalitate

Eliminarea celor mai multe restricţii luna trecută a dus la o creştere a numărului de cazuri de infectare COVID. Totuşi, China a încetat să mai publice datele zilnice privind cazurile şi a anunţat doar 22 de decese cauzate de COVID din decembrie.

„Credem că această definiţie [a unui deces Covid] este prea îngustă", a declarat directorul pentru situaţii de urgenţă al OMS, Michael Ryan.

Ryan a mai spus că cifrele Chinei „subevaluează adevăratul impact al bolii în ceea ce priveşte internările în spitale, în ceea ce priveşte internările la terapie intensivă şi, în special, în ceea ce priveşte decesele".

Luna trecută, China a schimbat criteriile privind declararea unui deces COVID, ceea ce înseamnă că sunt număraţi doar cei care mor de boli respiratorii. Acest lucru contravine îndrumărilor OMS, care încurajează ţările să contabilizeze numărul de decese în exces, comparaţia făcându-se cu perioadele fără pandemie.

Compania britanică Airfinity estimează că în fiecare zi în China sunt peste două milioane de cazuri COVID şi 14.700 de decese.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
covid,
decese

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.