Covid-19: Ţara europeană care închide frontierele pentru majoritatea călătoriilor din afara UE

Autor: Dorin Oancea Postat la 30 ianuarie 2021 375 afişări

Covid-19: Ţara europeană care închide frontierele pentru majoritatea călătoriilor din afara UE

Premierul francez Jean Castex a anunţat noi restricţii dure la frontierele Covid-19, astfel încât, de duminică, accesul călătorilor din afara UE este interzis, cu excepţia celor în călătorii esenţiale, relatează BBC.

Cerinţele de testare din interiorul UE vor fi, de asemenea, înăsprite.

Infecţiile rămân mari în Franţa, în ciuda înăspririi recente a regulilor.

Noile restricţii vor afecta inclusiv Marea Britanie, acum nu mai este în UE, dar ministrul britanic al transporturilor a clarificat pe Twitter că modificarea nu va avea impact asupra transportatorilor de mărfuri către sau dinspre Marea Britanie.

Posibilitatea unui al treilea blocaj naţional în Franţa a fost analizată pe tot parcursul săptămânii, în urma avertismentelor din partea oficialilor de rang înalt din domeniul sănătăţii că ar fi nevoie de aceasta, pe fondul unor rate mari de spitalizare şi răspândirii noilor tulpini.

Dar vineri Castex a spus într-o declaraţie televizată că blocajul ar putea fi prevenit. "Cunoaştem impactul grav [al unui blocaj]. În această seară, analizând datele din ultimele zile, considerăm că ne putem oferi în continuare şansa de a evita unul", a spus el.

Conform regulilor introduse duminică, toate sosirile din afara UE, cu excepţia cazurilor vitale. De asemenea, toţi cei veniţi din interiorul UE vor trebui să prezinte un test PCR, cu excepţia lucrătorilor transfrontalieri. Această regulă se aplica anterior numai sosirilor aeriene şi maritime, nu şi celor care sosesc pe şosea.

În afară de noile reguli de călătorie, premierul a mai spus că marile centre comerciale nealimentare se vor închide, în timp ce regulile de lucru la domiciliu vor fi consolidate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
covid,
franţa,
restricţii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.