COVID-19 şi siguranţa în şcoli. Care sunt riscurile formării de focare în sala de clasă. STUDIU

Postat la 16 februarie 2021 41 afişări

COVID-19 şi siguranţa în şcoli. Care sunt riscurile formării de focare în sala de clasă. STUDIU

Şcolile din UK vor rămâne închise până pe 8 martie. Studiu UK: 190 din 194 de şcoli gimnaziale au avut cel puţin un caz de coronavirus.

Studiu UK: aproape 70% din 792 de şcoli primare au avut cel puţin un caz de coronavirus. 290 de elevi confirmaţi cu COVID-19, în prima săptămână după redeschiderea şcolilor din România.

Chiar şi celor mai relaxaţi părinţi le mai trece câteodată prin minte întrebarea: Este şcoala un loc sigur în vremurile acestea? Iată că există şi răspunsuri pline de optimism.

Şcolile nu joacă un rol major în răspândirea coronavirusului, sugerează un nou studiu din Marea Britanie. Epidemiologii de la Universitatea din Warwick au analizat absenţele elevilor pe parcursul a 4 luni. 

Cercetătorii spun că nu există dovezi semnificative care să sugereze că elevii care participă la cursuri, în special în şcolile primare, sunt un factor principal al focarelor din comunitatea din Anglia.

Din 194 de şcoli de gimnaziu, 190 au înregistrat cel puţin un caz de COVID-19. Iar în legătură cu şcolile primare, 70% din cele 792 de şcoli analizate au înregistrat şi ele cel puţin un caz de COVID-19.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scoli,
studiu,
riscuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.