Cota Apple pe piaţa smartphone-urilor a scăzut la cel mai redus nivel din 2010

Postat la 26 iulie 2013 45 afişări

Cota de piaţă a Apple după vânzările de smartphone-uri la nivel global a scăzut în trimestrul al doilea la 13,6%, cel mai redus nivel din ultimii trei ani, faţă de 16,6% în perioada corespunzătoare a anului trecut, pe fondul creşterii în popularitate a mărcilor chineze cu preţuri mai mici.

Cota Apple pe piaţa smartphone-urilor a scăzut la cel mai redus nivel din 2010

 Apple a livrat 31,2 milioane de smartphone-uri în trimestrul al doilea, în timp ce Samsung s-a menţinut lider de piaţă cu 76 milioane de unităţi livrate şi o cotă de 33,1%, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă Strategy Analytics, citate de Bloomberg.

Astfel, volumul vânzărilor Apple a crescut cu 20% în perioada analizată, faţă de un avans de 47% la nivelul pieţei. Principalii câştigători au fost producătorii chinezi Huawei şi ZTE, dar şi grupul sud-coreean LG.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cota-apple-pe-piata-smartphone-urilor-a-scazut-la-cel-mai-redus-nivel-din-2010-11159846
11159846
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.