Costurile asigurării datoriilor ţărilor şi firmelor europene au urcat după reuniunea Sarkozy-Merkel

Postat la 17 august 2011 14 afişări

Costurile asigurării datoriilor statelor şi companiilor europene au crescut miercuri, după ce întâlnirea de marţi dintre preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, şi cancelarul german, Angela Merkel, nu a avut rezultatele aşteptate de pieţele financiare, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Cei doi oficiali au declarat că o coordonare economică mai bună şi înăsprirea disciplinei fiscale ar ajuta la redobândirea încrederii investitorilor, dar au afirmat că este prea devreme pentru a introduce obligaţiuni comune ale zonei euro.

Rezultatul întâlnirii nu a fost o surpriză, chiar dacă o parte a analiştilor aşteptau o reacţie mai puternică a celor doi politicieni la recenta escaladare a crizei datoriilor suverane. "Orice pas mai aproape de o uniune fiscală este binevenit. Dar ceea ce s-a propus marţi a fost doar un pas mic", a spus Tobias Blattner, analist la Daiwa Capital Markets.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
asigurari,
datorii,
sarkozy,
merkel
/actualitate/costurile-asigurarii-datoriilor-tarilor-si-firmelor-europene-au-urcat-dupa-reuniunea-sarkozy-merkel-8628447
8628447
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.