Costul total al pandemiei: Economia globală pierde 7.000 de miliarde de dolari, aproape 900 de dolari pentru fiecare om de pe planetă

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 17 septembrie 2020 62 afişări

Costul total al pandemiei: Economia globală pierde 7.000 de miliarde de dolari, aproape 900 de dolari pentru fiecare om de pe planetă

Costul pe termen lung al pandemiei de COVID-19 poate ajunge la 7 trilioane de dolari, circa 900 de dolari pentru fiecare bărbat, femeie şi copil de pe planetă, a declarat Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltară Economică (OCDE), potrivit Sky News.

Agenţia cu sediul în Paris a subliniat posibilitatea conform căreia planeta nu va recupera niciodată pierderile din ultimele luni în condiţiile în care declinul la nivel mondial va ajunge la 4,5% până la sfârşitul anului, economia globală urmând să crească cu 5% în 2021.

OCDE a avertizat că al doilea val de infecţii prezintă în continuare un risc major, atât pentru economie cât şi pentru sănătatea publică, însă în cazul în care „coronavirusul va dispărea mai repede decât ne-am aşteptat, noile valuri de încredere vor alimenta semnificativ activităţile economice în 2021”.

„Totuşi, creşterea puternică a numărului de infecţii şi măsurile stricte de distanţare socială ar putea şterge 2-3 puncte procentuale din creşterea la nivel global de anul viitor, urmând să trăim o perioadă prelungită de investiţii slabe, iar rata şomajului va rămâne ridicată.”

„Cu câteva excepţii, ţările care au înregistrat cele mai mari scăderi vis-a-vis de consumul privat au raportat cele mai grave contracţii ale PIB-ului în al doilea trimestru din 2020, subliniind că declinul suferit de output se datorează în mare parte nivelului scăzut de consum în cadrul gospodăriilor”, reiese dintr-un raport al agenţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
planeta,
cost,
pandemie,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.