Cosmote lansează comercial serviciile 4G în aprilie

Autor: Anca Barbulescu Postat la 18 februarie 2013 19 afişări

Cosmote, al treilea cel mai mare operator de telecomunicaţii din România va lansa comercial serviciile de date 4G, cu viteze de download de până la 75 Mbps până la finele lunii aprilie, a declarat Lampros Iskos, directorul tehnic al companiei, în cadrul unei conferinţe de presă.

Iniţial, serviciile de date 4G vor fi disponibile pe anumite modele de tablete şi pe modemuri USB dedicate, a spus Panos Makris, directorul comercial al operatorului, serviciile urmând să fie lansate în mai multe localităţi, printre care şi Bucureşti.

"COSMOTE România oferă în prezent cea mai mare viteză 3G, 43,2 Mbps, cu cea mai bună acoperire şi nu ne vom opri aici. Reţeaua Cosmote de 43,2 Mbps va fi disponibilă în 153 de oraşe şi 900 de localităţi din România, acoperind 47% din populaţie, până la finalul primului trimestru din 2013. Începând din aprilie 2014, după alocarea noului spectru de la ANCOM, serviciul de date oferit prin tehnologia LTE va fi disponibil la capacitate maximă în termeni de calitate şi acoperire geografică, în special în zonele cu densitate mare a populaţiei", a declarat Lampros Iskos.

Cosmote a demonstrat viteze de download de aproape 150 Mbps prin reţeaua sa 4G în cadrul evenimentului, serviciile putând fi testate şi de consumatori înainte de lansarea comercială în cadrul magazinului companiei din Băneasa Shopping City. La sfârşitul lunii decembrie 2012, Cosmote oferea viteze de descărcare de până la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil în 74 de oraşe din ţară, reprezentând peste 41% din populaţie. Mai mult, clienţii au acces la viteze de până la 21,6 Mbps în tehnologia HSPA+, în 147 de oraşe din ţară. În total, serviciile 3G acoperă în prezent peste 73% din populaţia României.

Competitorii Orange şi Vodafone au lansat deja comercial serviciile 4G.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cosmote,
comercial,
serviciil
/actualitate/cosmote-lanseaza-comercial-serviciile-4g-in-aprilie-10569101
10569101
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.