Corlăţean, mesaj de Ziua Europei: Libertatea de mişcare în UE trebuie prezervată

Postat la 09 mai 2013 19 afişări

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, afirmă într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Europei că tendinţele xenofobe şi populiste trebuie combătute, iar libertatea de mişcare a cetăţenilor europeni trebuie prezervată de toţi, aşa cum este prevăzută în Tratatele UE.

Corlăţean, mesaj de Ziua Europei: Libertatea de mişcare în UE trebuie prezervată

 "Trebuie să ne pronunţăm ferm împotriva tendinţelor populiste sau xenofobe, care, prin natura lor, constituie negarea însăşi a proiectului european şi a valorilor sale fondatoare. Acestea se manifestă adesea într-o formă mai puţin directă. Ne gândim, de exemplu, la tendinţe de reconsiderare a celor patru libertăţi fundamentale ale Uniunii, în special a libertăţii de mişcare a cetăţenilor europeni. Aceasta constituie un element inerent pieţei interne şi una dintre principalele reuşite ale proiectului european, pe care trebuie să-l prezervăm cu toţii, conform Tratatelor", afirmă şeful diplomaţiei în mesajul său.

El enumeră şi avantajele aderării României la UE.

"Avantajele aderării sunt multiple şi nu pot fi minimizate. Drumul către aderarea la UE a presupus modernizarea instituţională, creşterea oportunităţilor economice şi un mai bun nivel de trai. Unul din marile avantaje ale aderării la UE este posibilitatea de a lua parte în şi a influenţa procesul decizional al Uniunii şi posibilitatea de a-ţi promova propriile iniţiative în cooperare cu alte state membre. Ne-a dat, de asemenea, posibilitatea de a contribui cu propriile iniţiative şi idei în domenii precum Piaţa Unică, securitatea energetică sau politica externă", spune Corlăţean.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/corlatean-mesaj-de-ziua-europei-libertatea-de-miscare-in-ue-trebuie-prezervata-10866726
10866726
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.