COREEA de NORD vs. SUA. Cum s-ar apăra americanii în eventualitatea unui atac

Postat la 04 aprilie 2013 27 afişări

Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia dispun, în eventualitatea unor lovituri nord-coreene, de o adevărată panoplie de interceptori, ficşi sau mobili, pe uscat sau pe mare, ca sistemele AEGIS, THAAD, PATRIOT sau GBI.

COREEA de NORD vs. SUA. Cum s-ar apăra americanii în eventualitatea unui atac

 - Pe mare, sistemul AEGIS

Îmbarcat pe crucişătoare sau distrugătoare, sistemul antirachetă AEGIS pemite interceptarea, cu ajutorul rachetei de tip SM-3, a unor rachete balistice cu o rază de acţiune de până la 5.000 de kilometri, atunci când acestea se află în faza ascendentă sau în timpul zborului în atomosfera exterioară.

Două distrugătoare americane, USS McCain şi USS Decatur au fost mobilizate în Pacificul de Vest pentru a face faţă unor eventuale lovituri nord-coreene, potrivit Pentagonului. Marina japoneză dispune, de asemenea, de nave echipate cu acest sistem.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/coreea-de-nord-vs-sua-cum-s-ar-apara-americanii-in-eventualitatea-unui-atac-10711913
10711913
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.