Coreea de Nord şi Coreea de Sud au reluat negocierile pentru redeschiderea complexului industrial Kaesong

Postat la 15 iulie 2013 25 afişări

Cele două Corei au reluat luni negocierile cu privire la redeschiderea complexului industrial Kaesong, care a devenit o adevărată piatră de încercare în relaxarea tensiunilor din peninsulă.

Coreea de Nord şi Coreea de Sud au reluat negocierile pentru redeschiderea complexului industrial Kaesong

 Negocierile au fost reluate către ora locală 10.00 (4.00, ora României) şi au loc după alte două reuniuni, luna aceasta, care nu au fost suficiente în vederea unei apropierei a poziţiilor asupra unei redeschiderii pe termen a complexului, închis în mod unilateral la începutul lui aprilie de către Phenian, în plină perioadă de tensiune între cele două ţări.

"Voi face tot ceea ce este posibil pentru a redeschide Kaesong şi a-l transforma într-un parc industrial internaţional", a declarat pentru jurnalişti Kim Ki-woong, şeful diplomaţiei sud-coreene.

Phenianul şi Seulul vor să repornească această zonă de activităţi industriale considerată crucială atât pentru economia nord-coreeană, cât şi pentru întreprinderi sud-coreene care au pierdut milioane de dolari după plecarea celor aproximativ 53.000 de muncitori nord-coreeni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/coreea-de-nord-si-coreea-de-sud-au-reluat-negocierile-pentru-redeschiderea-complexului-industrial-kaesong-11122600
11122600
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.