Coreea de Nord are un nou ministru al Apărării

Postat la 13 mai 2013 22 afişări

Coreea de Nord l-a înlocuit din funcţia de ministru al Aprării pe generalul Kim Kyok-sik, un adept al liniei dure, cu Jang Jong-nam, un general relativ necunoscut, potrivit agenţiei de stat KCNA.

Coreea de Nord are un nou ministru al Apărării

 Oficiali de la Seul afirmă că poziţia politică a lui Jang Jong-nam este necunoscută, dar acesta pare să fie mai tânăr ca predecesorul său, relatează BBC News online.

De asemenea, Phenianul a denunţat noi exerciţii navale comune între Coreea de Sud şi Statele Unite, la care participă un portavion american cu propulsie nucleară, USS Nimitz. Marina americană a anunţat că operaţiunea, de două zile, vizează "consolidarea securităţii şi stabilităţii regionale".

KCNA l-a prezentat pe Jang Jong-nam drept "ministrul Forţelor Armate ale Poporului" într-un material, duminică. Jang Jong-nam, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a fost anterior comandantul primului corp de armată. El îl înlocuieşte pe generalul Kim Kyok-sik, considerat responsabil de bombardarea insulei sud-coreene Yeonpyeong în 2010, când au fost ucise patru persoane.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/coreea-de-nord-are-un-nou-ministru-al-apararii-10874292
10874292
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.