COREEA DE NORD a refuzat oferta de negociere cu privire la Kaesong. Seulul îi îndeamnă pe sud-coreeni să plece din complex

Postat la 26 aprilie 2013 18 afişări

Coreea de Nord a respins vineri oferta sud-coreeană de negociere pe tema complexului industrial de la Kaesong, închis de facto începând de la 3 aprilie de către Phenian, şi din care Seulul a ameninţat în mod implicit cu retragerea definitivă. Coreea de Sud i-a îndemnat vineri să se întoarcă în ţară pe toţi sud-coreenii rămaşi în complexul de la Kaesong, pe teritoriul nord-coreean.

COREEA DE NORD a refuzat oferta de negociere cu privire la Kaesong. Seulul îi îndeamnă pe sud-coreeni să plece din complex

 "Guvernul a luat decizia inevitabilă de a retrage toate persoanele care se află (la Kaesong), pentru securitatea lor", a declarat ministrul sud-coreean pentru Reunificare Ryoo Kihl-jae, într-o conferinţă de presă.

Coreea de Sud a dat joi regimului nord-coreean un ultimatum de 24 de ore să accepte propunerea, avertizând că altfel se expune unor "măsuri semnificative".

"Dacă marionetele sud-coreene continuă să agraveze situaţia, vom fi nevoiţi să adoptăm măsuri finale şi grave", a anunţat vineri Comisia nord-coreeană pentru Apărare Naţională, citată de Yonhap.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/coreea-de-nord-a-refuzat-oferta-de-negociere-cu-privire-la-kaesong-seulul-ii-indeamna-pe-sud-coreeni-sa-plece-din-complex-10803881
10803881
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.